Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jacob van Bruggen,Galaten
  • Jacob van Bruggen,Galaten
Jacob van Bruggen,Galaten
Galaten
Het goed recht van gelovige Kelten
€ 32.50

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Ooit schreef de apostel Paulus in een crisissituatie een emotionele brief aan de gemeenten in Galatië. Wie waren de lezers? In welke crisis bevonden zich hun gemeenten? Het antwoord op die vragen maakt het lezen van de brief spannender.

Al te vaak is deze brief vooral gelezen met het oog op de leer van de rechtvaardiging. Als was het Luthers paspoort in plaats van Paulus' hartekreet.

De oorspronkelijke lezers waren Kelten, eens uit West-Europa geëmigreerd naar het centrum van Turkije. Zij mochten de eerste gelovigen worden onder de heidense Kelten in Europa. Christus werd hun nieuwe Heer.

Kregen zij op deze manier bestaansrecht voor de God van Israël? Is kerstening voldoende? Of moeten Kelten ook toetreden tot het volk van de joden? Het antwoord op die vraag is bepalend voor de toekomst van het latere christendom in Europa en daarbuiten.

Het is te begrijpen dat Paulus over dit onderwerp een brief schrijft die hij typeert als geschreven 'in barensweeën'. Het loont de moeite om als eenentwintigste-eeuwse christenheid te luisteren naar de emotionele kreten uit de beginperiode. Waar stond de wieg van het christendom? Het antwoord op die vraag geeft Paulus in deze brief.

Extra informatie:

Hardback
187 pagina's
Maart 2004
529 gram
249 x 164 x 22 mm
EAN: 9789043508049
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen