Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jaap de Kam,Verborgen Verhaal
  Verborgen Verhaal
  € 16.95
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


  Frans Habets was een mijnwerker uit Zuid-Limburg. Hij had een bijzonder verhaal te vertellen, alleen vertelde hij het nooit.
  Zijn verhaal speelde in een onderbelichte episode van onze geschiedenis, de Duitse inval in de meidagen van 1940. In extreme tijden blijken sommige gewone mensen toch heel bijzonder te kunnen zijn. Zo’n bijzondere gewone man was Frans.
  Met zijn zoon heeft hij enkele belevenissen gedeeld. Het zijn fragmenten, maar die bleken voldoende om het verhaal van Frans als dienstplichtig militair van het Nederlandse leger te achterhalen en het na tachtig jaar alsnog te kunnen vertellen. Hij was gelegerd bij Weert aan de Peellinie. Zijn eenheid liep in de nacht van pinksterzondag 12 mei te Leende in een Duitse hinderlaag.
  Het is het verhaal van een amateuristisch georganiseerd leger met een aftandse bewapening en een geoliede modern uitgeruste oorlogsmachine als tegenstander.
  Het Zuid-Limburg uit Frans’ jongere jaren was in veel opzichten verschillend van de rest van Nederland. Deze bijzondere landsstreek heeft hem gevormd, het is deels het decor bij dit verhaal.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  186 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2021
  259 gram
  215 x 135 x 17 mm
  EAN: 9789464187304
  Brave New Books

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen