Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jaap de Kam,Vaarwel Vlissingen
  Vaarwel Vlissingen
  € 24.99
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen  De belangrijkste bijdrage van Nederland aan de geallieerde overwinning in WO-II werd geleverd door haar grote handelsvloot. Koopvaardijschepen en havens waren beslissend voor de aanvoer van manschappen en materieel naar de fronten in Europa, Azië en Afrika. Daarbij ging de halve Nederlandse koopvaardij door krijgsgeweld verloren.
  De Antwerpse haven was de sleutel tot de eindoverwinning in West-Europa. Daarvoor moest een bittere strijd om de Scheldemonding gevoerd worden. Vlissingen werd geruïneerd door talloze luchtbombardementen, een lange stadsoorlog en de inundatie van Walcheren.

  De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd en de strijd in Zeeland zijn onderbelichte geschiedenissen. We beleven beide episodes door twee ooggetuigenissen, van Jo en van haar man Jaap. Jo was met haar baby’tje in Vlissingen toen de oorlog uitbrak, Jaap op zee bij de koopvaardij. Jaap kwam als civiel zeeman plotseling in oorlogsdienst terecht en kon na zes jaar varen pas weer naar huis.
  Eerst maken we uitvoerig kennis met hen en hun families in het gezellige havenstadje Vlissingen van voor de oorlog.

  Dit vlot geschreven non-fictie verhaal is gebaseerd op brieven, herinneringen en Jaaps logboek.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  362 pagina's
  Met illustraties
  December 2019
  490 gram
  215 x 135 x 33 mm
  EAN: 9789402195538
  Brave New Books

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen