Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jaap Goudsmit,Vrij van corona
  • Jaap Goudsmit,Vrij van corona
Jaap Goudsmit,Vrij van corona
Vrij van corona
Het begin van een nieuw tijdperk
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Viroloog Jaap Goudsmit werd net als iedereen overvallen door het coronavirus. Hij beschrijft in dit boek wat een jaar onderzoek door duizenden onderzoekers overal ter wereld opleverde en hoe feit van fictie te onderscheiden.

Hij stelt zich vragen die we allemaal hebben: waar komt het virus vandaan, verandert het virus tijdens zijn tocht over de wereld, waarom treft het virus kinderen vrijwel niet en ouderen zo zwaar, verspreidt het zich vooral zonder dat je er iets van merkt, wat is de oorzaak dat sommige mensen veel besmettelijker zijn dan anderen, hoe is het mogelijk dat zo snel goede vaccins zijn gemaakt, spelen het weer en het klimaat een rol bij de verspreiding en moeten we onze leefstijl veranderen om niet op de ic te belanden door dit virus of het volgende virus dat langskomt?

Jaap Goudsmit laat zien dat de wetenschappelijke vooruitgang de kennis heeft geleverd om pandemieën het hoofd te bieden. De oorzaak was binnen een paar maanden aangewezen en gekarakteriseerd, virustesten werden binnen een paar maanden gemaakt, vaccins werden binnen het jaar getest en kwamen meteen beschikbaar.

Volgens Goudsmit is er een nieuw tijdperk aangebroken: het immunoceen, het tijdperk waarin we wereldwijd in staat zijn ons te beschermen tegen aandoeningen die onze levensverwachting en onze kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
Februari 2021
292 gram
201 x 125 x 21 mm
EAN: 9789083054278
Uitgeverij Pluim

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel