Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • J.P.M. Schrijvers,Het maandagmorgengevoel
  • J.P.M. Schrijvers,Het maandagmorgengevoel
J.P.M. Schrijvers,Het maandagmorgengevoel
Het maandagmorgengevoel
Een troostboek voor werkenden
Met tekeningen van Peter van Straaten
€ 16.99

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Ook zo'n last van de maandagmorgen? Van dat knagende gevoel dat je weer naar j e werk moet? Of begint het bij u al op zondagmorgen zoals bij veel andere werknemers? Er zijn zelfs mensen die van dit gevoel de hele week last hebben!

Bestseller-auteur Joep Schrijvers, bekend van Hoe word ik een rat?, vertelt onomwonden zoals we dat van hem gewend zijn, alles over dit maandagmorgengevoel. Welke vier emoties eraan ten grondslag liggen (verdriet, angst, walging en toorn), hoelang het duurt en hoe het uitmondt in de onvermijdelijke versuffing. Het maandagmorgengevoel staat voor het moderne onbehagen in het werk.

Op hilarische wijze wijst hij met de vinger naar de bazen en collega's, hoe zij in onze hoofden spoken en dit maandagmorgengevoel veroorzaken: de bullebakken, de jaloerse krengen, de machomannen, de kleffe chefs, de veranderaars. Schrijvers laat zien dat we vooral last hebben van het driftleven van onze bazen en collega's, van hun doorgeschoten driften om status en geld te bemachtigen, met iedereen intiem te worden, voortdurend te reorganiseren en hun stoel of afdeling te verdedigen.

Of je wat kunt doen aan het maandagmorgengevoel? Joep Schrijvers heeft een grote afkeer van modieuze prietpraat en eenvoudige recepten. In dit boek keert hij zich tegen doeners (de wij-gaan-er-voor types), de nieuwe bureaucraten (terug naar de bedrijfskleding) en spirituele managers ('Ik ben in het Zijn.'). Wij kunnen het maandagmorgengevoel maar beter aanvaarden, vindt hij. Hoe dan? Door er meer de kantjes van af te lopen en te lanterfanten.

Extra informatie:

Hardback
152 pagina's
Met illustraties
Oktober 2004
357 gram
218 x 155 x 17 mm
EAN: 9789055943661
Scriptum

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00