Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

J. Macafe,Navigeren in de sociale wereld
Navigeren in de sociale wereld
€ 35.90

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De diagnostiek van stoornissen in het autismespectrum krijgt steeds meer vorm. Maar wat kun je betekenen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als de diagnose is gesteld? Voor hen zijn onze sociale wereld en hun eigen emoties vaak ondoorgrondelijk. Velen voelen zich als van een andere planeet.
Een normale tot randnormale begaafdheid biedt volgens auteur Jeanette L. McAfee. M.D. aanknopingspunten om beter te leren functioneren in het alledaagse leven. In dit boek expliciteert ze daartoe op een cognitieve manier wat voor neurotypische mensen vanzelfsprekend is: gezichtsuitdrukkingen bij emoties, beurtwisselingen in gesprekken. hulp vragen en hulp aanbieden, met wie je wel priv voelens deelt en met wie niet. Vanuit deze kennis leren de kinderen en volwassenen stapje voor stapje. door reflectie en experimenteren om zich meer op hun gemak te voelen in die vreemde wereld van de ‘gewone mensen’.
Navigeren in de sociale wereld biedt een zorgvuldig opgebouwd leerplan met concrete oefeningen en aanwijzingen, zowel voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als hun ouders en begeleiders.

Extra informatie:
Fontys OSO-Reeks 20
Hardback
259 pagina's
Met illustraties
December 2006
761 gram
297 x 210 x 19 mm
EAN: 9789044119305
Garant

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen