Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

Kinderboekenweek 2022, van 5 t/m 16 oktober.

  • J. Kragten,Leven met een manisch-depressieve stoornis
  • J. Kragten,Leven met een manisch-depressieve stoornis
J. Kragten,Leven met een manisch-depressieve stoornis
Leven met een manisch-depressieve stoornis
Van A tot ggZ 1
€ 36.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Naar schatting één tot twee procent van de Nederlanders lijdt aan de manisch-depressieve stoornis. Een ziekte waarbij je afwisselend heel somber en heel vrolijk kan zijn. Zo somber dat het leven totaal zinloos lijkt en zo vrolijk dat je de hele wereld aankan. Het is een ziekte die je leven sterk kan beïnvloeden, maar als je eenmaal weet dat je deze ziekte hebt, is het gelukkig goed mogelijk om er zelf enige controle over te krijgen. Daarvoor is het wel noodzakelijk enige kennis over deze stoornis te hebben.

Vanuit de opvatting dat hoe meer je van de ziekte weet, hoe makkelijker het is om maatregelen te nemen die nodig zijn om een zo plezierig mogelijk leven te leiden, heeft Joke Kragten de beschikbare kennis zo toegankelijk mogelijk weergegeven. Niet alleen oorzaken, verloop en behandeling krijgen ruime aandacht, maar ook de vraag hoe om te gaan met deze stoornis wordt uitgebreid behandeld.

Door de prettig leesbare combinatie van beschouwingen, cartoons en citaten is dit boek niet alleen geschikt voor vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen, behandelaren en mantelzorgers, maar vooral ook voor de cliënten zelf en de mensen in hun directe omgeving.

Leven met een manisch-depressieve stoornis is het eerste boek in de reeks Van A tot ggZ. De boeken in deze reeks geven niet alleen professionals maar vooral ook de patiënten zelf inzicht in ontstaan, verloop, behandeling van en toekomstperspectieven bij diverse stoornissen.

Redactie: F. Sterk en S. Swaen
Illustrator: M. Jurriens

Extra informatie:
Van A tot ggZ
Paperback / softback
136 pagina's
Met illustraties
203 gram
220 x 150 x 8 mm
EAN: 9789031334322
Bohn Stafleu van Loghum

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen