Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Iris Sikking,In de hoofdrol Chas Gerretsen
  • Iris Sikking,In de hoofdrol Chas Gerretsen
Iris Sikking,In de hoofdrol Chas Gerretsen
In de hoofdrol Chas Gerretsen
€ 35.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenSamen met het Nederlands Fotomuseum geeft Lecturis `In de hoofdrol Chas Gerretsen` uit. Deze monografie vertelt het bijzondere levensverhaal van Charles (Chas) Gerretsen (1943), een uitzonderlijke fotograaf. Hij werkte behalve als oorlogsverslaggever in Azië ook als fotograaf in Hollywood, waar hij de set van de filmklassieker ‘Apocalypse Now’ fotografeerde en vele filmsterren in hun toen nog jonge jaren. De fotografie van Chas Gerretsen, wiens levensverhaal leest als een spannend boek, is echter in Nederland nog nauwelijks bekend. Opgegroeid in Groningen zocht hij als achttienjarige al snel het avontuur op.

Het boek verschijnt ter gelegenheid van de eerste overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre, een wereldprimeur! De gelijknamige tentoonstelling `In de hoofdrol Chas Gerretsen` is van 15 oktober 2021 tot en met 22 april 2022 te zien in het Nederlands Fotomuseum. Hiermee realiseert het Nederlands Fotomuseum voor het eerst een tentoonstelling en publicatie van een Collectiefotograaf die nog in leven is. Zijn bijzondere archief is in 1995 verworven en de laatste jaren is gewerkt aan het ordenen van het archief en het digitaliseren. Een proces waaraan Chas Gerretsen en zijn partner Monika Pfandzelter een zeer waardevolle bijdrage hebben geleverd door alle verhalen met ons te delen.

Dit boek vertelt ook het verhaal van een journalist die weet hoe belangrijk het is dat een verslaggever ter plekke is, al betekent dat jezelf in gevaarlijke situaties begeven. Dat laatste geldt immers met name voor journalisten met een camera, die letterlijk dichtbij het verhaal moeten zien te komen. Zijn oeuvre raakt daarmee aan belangrijke thema’s als: bestaat er zoiets als objectieve journalistiek? Moet je stelling nemen als fotograaf? Kan een foto schuldig zijn?

Behalve de 200 foto’s uit de tentoonstelling is er in het boek ook archiefmatetiaal opgenomen zoals reisdocumenten en brieven. Daarnaast zijn er essays van onder meer curatoren van het Museo de la Memoria y Los Derechos Humanos in Santiago, Chile in het boek verwerkt.


Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Met illustraties
December 2021
1044 gram
297 x 237 x 22 mm
EAN: 9789462264090
Lecturis

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen