Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ineke Mok,Leven in Slavernij
  • Ineke Mok,Leven in Slavernij
Ineke Mok,Leven in Slavernij
Quaco Hc00
Leven in Slavernij
Quaco
€ 19.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Verschijnt ter gelegenheid van 2020 dat in het teken staat van de afschaffing van de slavernij. Quaco is acht of negen jaar als hij rond 1770 wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Terwijl zijn broer achterblijft in het fort aan de westkust van Afrika, wordt Quaco verkocht aan de kapitein van een slavenschip. Ziet Quaco zijn broer ooit nog terug? Met het meisje Afua weet hij de ontberingen aan boord te doorstaan.

Ze komen in Paramaribo terecht op het erf van de rijke planter en bestuurder Walter Kennedy. Daar ontfermt de oude slavin Olijf zich over hen, Quaco wordt Kennedy?s futuboi ofwel lijfknecht. Dan leent Kennedy Quaco uit aan legerkapitein John Gabriel 'stedman, die ten strijde trekt tegen de marrons (gevluchte slaven). Quaco moet mee. Onderweg wordt hij geconfronteerd met het harde leven op de plantages.

De militaire missies brengen Quaco in gewetensnood. Bovendien dreigt hij Afua te verliezen. Quaco heeft werkelijk geleefd. hij was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de Trans-Atlantische slavenhandel. Zijn levensverhaal is gebaseerd op historische bronnen.


Extra informatie:
Quaco
Hardback
Met illustraties
November 2019
581 gram
286 x 226 x 10 mm
EAN: 9789088865534
Uitgeverij L

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen