Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Huib Billiet Adriaansen,Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis
  • Huib Billiet Adriaansen,Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis
Huib Billiet Adriaansen,Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis
Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis
Hoe Leopold I naast Cuba greep en 1001 andere feiten uit de Belgisch-Cubaanse geschiedenis
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenEerst waren er soldaten, smokkelaars en spionnen uit Vlaanderen, toen volgden Cubaanse dwarsliggers en wetenschappers die in België poolshoogte kwamen nemen, en daarna plantenjagers, bruggenbouwers en kunstenaars die vanuit Antwerpen de oceaan overstaken.
In een wervelende chronologie van personen, feiten en gebeurtenissen belicht Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis de historische link tussen het kleine Cuba en het nog kleinere België. Er werd nogal wat heen en weer gereisd. Er was de Cubaanse solidariteit tijdens de Grote Oorlog, gevolgd door een heuse belgofiele periode. Er waren wapenleveringen vanuit Wallonië aan Fidel Castro, maar er was ook de recente rol van België als consensusbouwer.
Stap voor stap presenteert Huib Billiet Adriaansen grote en kleine gebeurtenissen, als was het rechtstreekse verslaggeving. Met een enorme boog, die start bij de eerste bisschop, afkomstig uit Brugge, overspant hij vijfhonderd jaar, om te eindigen in het Stripmuseum in Brussel.


Extra informatie:

Paperback / softback
288 pagina's
November 2020
371 gram
231 x 151 x 21 mm
EAN: 9789002269202
Davidsfonds

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen