Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Hugo Renaerts,Waarheen met de kunst?
  Waarheen met de kunst?
  € 26.50
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen  Kunst is een woord dat in deze tijd wordt gebruikt voor alle soorten creaties op verschillende gebieden. In deze moderne tijd is iedereen kunstenaar of artiest. Als we de definitie van het wood `kunst` gaan opzoeken, kan het ook niet anders. Iedere persoonlijke schepping is een kunstwerk.
  Maar als we alles `kunst` gaan noemen, waar zit dan het uit te drukken onderscheid tussen een meesterwerk van Vermeer of een eerste poging van Jan-met-de-pet? Dat onderscheid is er niet. Toch niet zomaar in één woord. In de muziek heb je een muzikant, een musicus en een virtuoos. In de beeldende kunst heb je alleen maar kunstenaars of artiesten.
  In dit boek wordt gegrasduind naar motieven om dat onderscheid duidelijk te kunnen maken en gaan we op zoek naar de zeer weinige objectieve normen die er zijn om een werk artistiek en kwalitatief te beoordelen en het KUNST te noemen. Zogezegde experts en `gezagdhebbende` personen mogen dan met geleerde woorden ieder werk aanprijzen en het in een stijl plaatsen, maar het angstwekkende dalen van bezoekers aan musa voor moderne kunst en exposities moet een teken aan de wand zijn, een teken dat op vele plaatsen al werd begrepen en waar ingegrepen.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  121 pagina's
  Met illustraties
  September 2019
  188 gram
  210 x 148 x 12 mm
  EAN: 9789402197655
  Brave New Books

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen