Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hester den Boer,Onderdrukt door de verlosser
  • Hester den Boer,Onderdrukt door de verlosser
Hester den Boer,Onderdrukt door de verlosser
Onderdrukt door de verlosser
een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenHester den Boer onderzoekt in ‘Onderdrukt door de verlosser’ de rol die het stalinistische verleden speelt in het Rusland van nu. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, verbannen of geëxecuteerd. Pas eind jaren tachtig doorbrak Gorbatsjov het officiële stilzwijgen hierover, maar een echte afrekening met het verleden heeft Rusland nooit gekend. In de staatspropaganda wordt Stalin neergezet als een groot leider en volgens recente opiniepeilingen is hij uitgegroeid tot de populairste historische figuur onder de Russen.
Den Boer reisde zes maanden door Rusland en bezocht voormalige goelagkampen en ballingsoorden in Siberië. Ze sprak met oud-gevangenen, met nabestaanden die nog steeds niet weten wat er met hun familie is gebeurd en met onderzoekers van de Stalin-terreur die nu worden vervolgd. Hoe kan het dat mensen een leider blijven vereren die miljoenen mensen de dood in stuurde? Waarom wint Stalin juist nu aan populariteit en welke parallellen zijn er met het heden?Recensie:
NRC Handelsblad
Michel Krielaars 18-01-2019
'Reizend door Rusland onderzocht Hester den Boer de toenemende verheerlijking van Stalin. Van alle Russen beschouwt 38 procent Stalin als de ‘grootste figuur aller tijden’. Nu zou je verwachten dat deze bewonderaars de dictator zelf hebben meegemaakt. Maar het tegendeel is waar, zo blijkt uit het ontluisterende Onderdrukt door de verlosser.'

Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Met illustraties
Januari 2019
354 gram
211 x 136 x 23 mm
EAN: 9789045033457
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen