Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Henri Nouwen,Jezus
  • Henri Nouwen,Jezus
Henri Nouwen,Jezus
Jezus
Gedachte bij het evangelie
€ 20.99
24 Bij u in huis op: dinsdag


Wegwijs worden in het Evangelie is een ontdekkingstocht die je niet in je eentje moet maken: de beste christelijke ervaringen zijn zelden die van een eenling! Op deze tocht heb je een gids in Henri Nouwen, een van de meest invloedrijke en geliefde moderne christelijke auteurs over spiritualiteit. Op je tocht door dit vertrouwde maar steeds weer verrassende landschap, zal de boodschap van Jezus als nieuw voor je oplichten. Henri Nouwen was in staat om een nieuwe en diepere betekenis in het Evangelie te ontdekken, en zijn lezers warm te maken voor de boodschap die het Evangelie brengt over Jezus en henzelf.
Elk hoofdstuk in dit boek heeft een passage uit de evangelies tot onderwerp, en de hoofdstukken staan in de volgorde van Jezus` leven, te beginnen met de annunciatie en de visitatie. Alle hoofdstukken volgen hetzelfde patroon: ze beginnen met een bijbelcitaat, en worden gevolgd door overwegingen van Henri Nouwen. In de kantlijn staat een meer algemene gedachte van Henri, een soort commentaar. Deze drie elementen - de bijbeltekst, de overwegingen en het commentaar - kunnen apart gelezen en gemediteerd worden. Henri Nouwen laat ons in dit boek met nieuwe ogen kijken naar het Evangelie.
NOUWENHENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten.
Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.


Extra informatie:

Paperback / softback
172 pagina's
Februari 2018
356 gram
250 x 170 x 16 mm
EAN: 9789401447508
Lannoo

24 Bij u in huis op: dinsdag