Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Henk van der Linden,Zeeland en de Eerste Wereldoorlog
  • Henk van der Linden,Zeeland en de Eerste Wereldoorlog
Henk van der Linden,Zeeland en de Eerste Wereldoorlog
Zeeland en de Eerste Wereldoorlog
de oorlog en het Brabantse land
€ 29.95
24 Bij u in huis op: dinsdagHet is geen wonder dat er al honderd jaar lang over Zeeland en de Eerste Wereldoorlog is geschreven en gepubliceerd. Alles wat er tijdens de Eerste Wereldoorlog in neutraal Nederland gebeurde, gebeurde ook in Zeeland. En nog veel meer.

Door Zeelands` ligging reikten de gevolgen van de strijd tot over de grens. De oorlog werd door de Zeeuwen intens beleefd, of het nu ging om de opvang van honderdduizenden vluchtelingen, gevaar van bommen en mijnen, inkwartiering en vordering, de luimen van het militaire gezag of het dagelijks gedoe met schaarste en distributie.

In deze bundel zijn twintig van deze publicaties bijeengebracht, twintig grote en kleine stukken Zeeuwse oorlogsgeschiedenis. Geschreven door Zeeuwen en over Zeeuwen, in dagboeken, verslagen en studies, over de hele oorlogstijd of toegespitst op een specifieke plaats of gebeurtenis. Het zijn losse verhalen, maar al lezend blijken ze voortdurend in elkaar te grijpen. Samen maken ze de gevolgen van deze oorlog voor de ‘gewone man` in Zeeland invoelbaar.

`Zeeland en de Eerste Wereldoorlog` toont hoe de oorlog in Zeeland werd ervaren en hoe dat gigantische internationale conflict, ondanks onze neutraliteit, toch verweven raakte in het dagelijks leven.


Extra informatie:

Paperback / softback
348 pagina's
Met illustraties
April 2014
827 gram
231 x 152 x 24 mm
EAN: 9789461534781
Uitgeverij Aspekt B.V.

24 Bij u in huis op: dinsdag