Welkom op onze vernieuwde site
Gratis verzending vanaf € 25

  • Henk den Heijer,Geschiedenis van de WIC
  • Henk den Heijer,Geschiedenis van de WIC
Henk den Heijer,Geschiedenis van de WIC
Geschiedenis van de WIC
opkomst, bloei en ondergang
€ 34.50

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel

De verovering van de zilvervloot door Piet Heyn is bij de meeste Nederlanders wel bekend. Maar veel verder gaat de kennis van de West-Indische Compagnie (WIC) meestal niet. Onterecht, zoals dit boek laat zien. Want de opkomst, bloei en ondergang van de WIC vormen een fascinerende episode in de Nederlandse geschiedenis.
Vanaf de oprichting in 1621 bouwde de WIC voortvarend een imperium op, dat zich uitstrekte over Brazilië, de Caribische eilanden en delen van West-Afrika. Via een uitgebreid netwerk van forten en factorijen bedreef deze Compagnie intensieve goederen- en slavenhandel. De Nederlanders gingen oorlogen tegen de Spanjaarden en Portugezen niet uit de weg.

In Geschiedenis van de WIC kijkt historicus Henk den Heijer verder dan de wapenfeiten. Hij belicht uitvoerig de organisatie van de WIC in Nederland, evenals het beheer van de koloniën in Amerika en de handelsactiviteiten in Afrika. Uiteraard komen ook de tegenslagen aan bod, die uiteindelijk leidden tot de roemloze opheffing van de Compagnie in 1791.

Geschiedenis van de WIC is een standaardwerk over het roerige bestaan van deze belangrijke handelsorganisatie. Samen met De geschiedenis van de VOC schetst dit boek een compleet beeld over het ontstaan van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Extra informatie:

Hardback
208 pagina's
Met illustraties
Mei 2013
1209 gram
289 x 225 x 23 mm
EAN: 9789057308918
WalburgPers Algemeen

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel