Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Henk Algra,Van puzzel naar maatwerk
  • Henk Algra,Van puzzel naar maatwerk
Henk Algra,Van puzzel naar maatwerk
Van puzzel naar maatwerk
Omgaan met bijzondere patiƫnten in de mondzorg
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Sommige patiënten stellen de mondzorgverlener voor grote uitdagingen. Waarom wil deze patiënt zijn mond niet opendoen? Hoe zorg ik dat hij mijn mondverzorgingsadviezen ter harte neemt? Welke benadering werkt en wat juist niet?

Dit boek gaat nu eens niet over de toestand van het gebit, maar over een goede interactie tussen de behandelaar en patiënten met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornissen en/of andere problematiek. Want die interactie is de sleutel naar een soepel verlopende behandeling én een betere mondverzorging buiten de praktijk.

De 20 fascinerende casusbeschrijvingen bieden de lezer niet alleen inspiratie, maar ook concrete middelen voor de dagelijkse behandelpraktijk. Een onmisbaar boek voor mondzorgverleners die geregeld bijzondere patiënten in de stoel krijgen. Ook hulpverleners, ouders, begeleiders en gedragsdeskundigen kunnen er hun voordeel mee doen.

De verschijning van Van puzzel naar maatwerk valt samen met het vijftigjarig jubileum van de Vereniging Mondzorg voor Bijzondere Zorggroepen (VMBZ, voorheen VBTGG).Auteur Henk Algra (1950) is een orthopedagoog/GZ-psycholoog met tevens vele jaren ervaring in de mondzorg. In het omgaan met bijzondere patiënten in de mondzorg is hij een Nederlandse expert bij uitstek.Extra informatie:

Paperback / softback
192 pagina's
April 2021
481 gram
240 x 170 x 16 mm
EAN: 9789085621713
Prelum Uitgevers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen