Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Harriet van Reek,Edith en Egon Schiele
  • Harriet van Reek,Edith en Egon Schiele
Harriet van Reek,Edith en Egon Schiele
Edith en Egon Schiele
€ 15.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Het prachtige portret dat kunstenaar Egon Schiele in 1915 maakte van zijn vrouw Edith hangt in het Gemeentemuseum Den Haag. Het is zo’n bijzonder schilderij dat het museum dit jaar heeft uitgeroepen tot het jaar van Edith Schiele. Rondom Portret van Edith is nu een kinderboek gemaakt en een kindertentoonstelling samengesteld. Naast de originele illustraties van Harriët van Reek is er in de speciale kindermuseumzaal van alles te doen, te maken, te zien en te lezen. Deze tentoonstelling is dus bij uitstek geschikt om met het hele gezin te bezoeken.

Edith & Egon Schiele speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw. De hoofdpersoon Egon is een kunstenaar. Hij houdt van treinen, van bloemen, van kleuren en van meisjes. Alles wat hij ziet wil hij tekenen. Ook Edith, het meisje dat aan de overkant van de straat woont, met haar wapperende rokken en zachte blosjes op de wangen. Egon Schiele (1890-1918) groeit op als zoon van een spoorwegbeambte. Hij zou zijn hele leven een fascinatie houden voor treinen. En voor mensen, die hij veelvuldig tekende en schilderde in expressieve stijl. In 1915 trouwt hij met Edith Harms en portretteert haar in haar zelfgemaakte trouwjurk van gestreepte gordijnstof.

Het ontroerende en fantasievolle Edith & Egon Schiele is het tiende deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold.

Extra informatie:

Hardback
32 pagina's
Met illustraties
Mei 2013
303 gram
259 x 215 x 8 mm
EAN: 9789025862848
Leopold

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen