Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hans Wiesman,Dakota Hunter
  • Hans Wiesman,Dakota Hunter
Hans Wiesman,Dakota Hunter
Dakota Hunter
op zoek naar het legendarische verloren vliegtuig, van Borneo tot aan de Amazone
€ 35.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Dakota`s waarmee de FARC drugs smokkelen en Dakota`s die de Colombiaanse luchtmacht gebruikt om diezelfde guerrilla`s te bestrijden; ze komen uitgebreid aan bod ...

... adembenemend spannend boek ...
De Telegraaf d.d 10 nov. 2012, Charles Sanders


Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre
en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA.

Dit boek is een aaneenschakeling van waargebeurde spannende reisverslagen met hilarische en dramatische momenten, ondersteund met meer dan tweehonderd unieke kleurenfoto`s.
Dakota Hunter Hans Wiesman beschrijft hierin zijn jacht over twintig jaren op dit vliegtuig: van Alaska tot voorbij de Andes, van de Yukon tot de Golf van Bengalen. Hij speurde in de Amazonejungle van Colombia en Venezuela, op Caraïbische eilanden en ging door naar Afrika en Madagaskar. Hij kwam hier niet alleen dat iconische vliegtuig en de piloten tegen, maar ook de militairen, de milities en veel ander gespuis dat ook van het vliegtuig gebruikmaakt, voor hun transporten van mensen en goederen, maar ook smokkelwaar. In de verzengend hete vergeten plekken van de Zuid-Amerikaanse oerwouden vloog hij met die bijna zeventig jaar oude Dakota: nog volledig operationeel vliegt ze daar laag en traag, maar men ziet haar graag, want ze landt daar waar geen jet, auto of boot ooit kan komen.

Lees uit de eerste hand hoe de Dakota Hunter de uitdagingen die op hem afkomen tegemoet treedt, in een omgeving die hem vaak aan zijn eigen jeugd op Borneo doet denken.
Hoe hij zijn daar gevonden onderdelen naar Europa probeert te krijgen: daar transformeert hij de Dakotawingtips met zijn bedrijf met een zakenvriend tot luxe designmeubelen en kunstige interieurobjecten, die over de hele wereld worden verkocht. Ook worden complete cockpits opgespoord en geborgen, bedoeld voor de luchtvaartmusea.


Hans Wiesman werd als jong kind op Borneo door het virus geraakt. Hij vloog daar met zijn vader vaak in de Dakota, die vanuit de jungle waar zij woonden als een levenslijn werd gezien naar een grotere verre wereld, die hij toen nog niet kende. De aantrekkingskracht ging nooit meer over, er ontstond een passionele drang om de Dakota op te gaan zoeken waar ze verdwaald was geraakt in de mist der legendes, alsof hij er zijn jeugd in Borneo mee terug zou kunnen vinden. Onmogelijk, maar hij kwam dichtbij en genoot intens van iedere minuut van de vluchten en ontmoetingen die hij had met dit oorlogsrelikwie dat alleen tot 1946 gebouwd werd.
Ruim zestig jaar na zijn eerste vlucht met dit vliegtuig, van Trinidad naar Curaçao, zit de brandende passie voor het reizen en dat vliegtuig er nog steeds in. De Dakota en de passie overleven nog lang.


Extra informatie:

Paperback / softback
300 pagina's
Met illustraties
December 2012
951 gram
295 x 210 x 21 mm
EAN: 9789089544896
Elikser B.V. Uitgeverij

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen