Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hans Werdmölder,Den Hollander
  • Hans Werdmölder,Den Hollander
Hans Werdmölder,Den Hollander
Den Hollander
Dwars boegbeeld van de Nederlandse sociologie
€ 39.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


A.N.J. den Hollander (1906-1976) was een veelzijdig en kleurrijk wetenschapper, groot socioloog en grondlegger van de Amerikanistiek in Nederland. De colleges van Den Hollander waren halve conferences, waarin hij schitterde door vakmanschap en eruditie. Hij schreef over de arme blanken in het zuiden van de Verenigde Staten, over de Puerto Ricanen in New York City en over de rassenrellen in de grote steden van de VS.
Maar op 14 februari 1969 maakten rebellerende Amsterdamse studenten het Den Hollander onmogelijk zijn inleidende college sociologie te geven. Ze eisten inspraak en discussie. Het werd een rel. Den Hollander ontving geen steun van zijn directe collega’s en werd daardoor het eerste slachtoffer van de culturele revolutie die vanaf eind jaren zestig door de Nederlandse universiteiten ging. Hij trok zich terug als hoogleraar, maar bleef actief als docent, bestuurder en auteur.

Na zijn plotselinge dood in juli 1976 volgde gaandeweg een herwaar- dering voor Arie den Hollander en zijn werk. Deze biografie van Hans Werdmölder biedt een boeiend portret van een erudiet man, dwarse geleerde en markant persoon.


Extra informatie:

Hardback
436 pagina's
Maart 2021
803 gram
238 x 158 x 37 mm
EAN: 9789461853028
Uitgeverij Blauwburgwal

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen