Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • H.C. van der Meulen,De pastor als reisgenoot
  • H.C. van der Meulen,De pastor als reisgenoot
H.C. van der Meulen,De pastor als reisgenoot
De Pastor als reisgenoot
pastoraal-theologische gedachten over geestelijke begeleiding
€ 29.99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


De huidige interesse in spiritualiteit en geloofservaring vraagt om nieuwe bezinning op geestelijke begeleiding. Welke taak mag de pastor vervullen als hij of zij mensen vergezelt op hun levenspad en geloofsweg? Hoe verhouden deze twee zich trouwens? Hoe reist de mens en waarheen is hij of zij op weg? Wat kan de bijdrage van de pastor zijn wanneer deze een eindje met de ander mee loopt?

In deze studie wil de auteur geestelijke begeleiding vooral bezien vanuit de pastorale basisfunctie van het 'begeleiden', maar hij vult deze in vanuit een spiritueel perspectief.

Hierbij past het beeld van de pastoor als reisgenoot. De auteur werkt dit beeld verder uit aan de hand van het Emmaüsverhaal, en kleurt het pastoraal-theologisch in. Dat gebeurt vanuit een hermeneutische benadering, waarin het theocentrische (God) en antropocentrische aspect (de mens) op elkaar worden betrokken.

Het boek is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel schetst de auteur het hedendaagse verlangen naar spiritualiteit, het pastorbeeld van de reisgenoot en de opdracht van geestelijke begeleiding (mystagogie). In het tweede deel beschrijft hij het werk van de pastor als begeleider. Aan de orde komen kenmerkende thema's: vergezellen, stilstaan, de rol van het Woord als licht op het pad, de betekenis van levensbeelden en geloofsbeelden en 'Jeruzalem' als plaats van bestemming.

Deze studie is een gids voor ieder die geroepen is anderen te begeleiden op hun geestelijke weg.

De auteur:
Dr. H. C. van der Meulen is docent praktische theologie vanwege de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Universiteit Utrecht.


Extra informatie:

Paperback / softback
297 pagina's
April 2004
447 gram
220 x 145 x 26 mm
EAN: 9789023915539
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen