Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • H. de Swart,Verkiezingen, een web van paradoxen
  • H. de Swart,Verkiezingen, een web van paradoxen
H. de Swart,Verkiezingen, een web van paradoxen
H. de Swart, A. van Deemen, E. van der Hout, P. Kop
Verkiezingen, een web van paradoxen
Zebra-reeks 8
€ 10.00

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

In deze zebra kijken we naar manieren om verkiezingen te organiseren. Dat zijn er meer dan je misschien zou denken! Elk kiesmechanisme blijkt behept met vreemde paradoxen. Zo kan het gebeuren dat meer stemmen op een partij er juist toe leidt dat die partij minder zetels krijgt. Ook is het in sommige kiesmechanismen mogelijk dat een meerderheid van de kiezers kandidaat A prefereert boven B, maar dat B toch wordt verkozen. Verkiezingsystemen in verschillende landen worden onder de loep genomen, en er wordt ingegaan op de vraag of er eigenlijk wel een "goed" kiesmechanisme bestaat.

De zebra-reeks is ontstaan naar het idee van Jan Breeman om VWO leerlingen in keuze-uren kennis te laten maken met onderwerpen uit de wiskunde die buiten het standaard curriculum vallen, maar wet zeer de moeite waard zijn. De reeks is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor allen die belangstelling hebben voor wiskunde en wiskundige toepassingen in andere disciplines.

De teksten zijn ontstaan door een unieke samenwerking van docenten VWO, Hogeschool en Universiteit. De auteurs zijn Harrie de Swart, hoogleraar Logica en Taalanalyse aan de KUB, Ad van Deemen, universitair docent Politicologie aan de KUN, Eliora van der Hout, onderzoeker aan de KUB en Peter Kop, docent wiskunde aan de GSG in Gouda. De eerste drie auteurs zijn leden van het interuniversitair samenwerkingsinstituut Sociale Keuze Theorie.

Redactie: S. Garst

Extra informatie:
Zebra-reeks 8
Paperback / softback
57 pagina's
Met illustraties
135 gram
239 x 168 x 7 mm
EAN: 9789050410649
Epsilon Uitgaven

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen