Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Nickel,H./ May,K.,Karl May, de Verhalen van Hc02
Karl May, de Verhalen van
Hc02. Winnetou 02
Karl May, de Verhalen van
€ 27.95

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

'Zijn naam werd genoemd in iedere tent, in iedere blokhut en bij ieder kampvuur. Rechtvaardig, trouw, verstandig, dapper, soms zelfs roekeloos, oprecht en eerlijk, vriend en beschermer van armen en hulpbehoevenden, om het even of zij rood of blank van huidskleur waren, maar ook een harde, onverbiddelijke tegenstander van alle snoodaards. Zo schetst Karl May het onuitwisbare beeld van de meest beroemde held uit de Duitse avonturenromans. Een held die reeds vele generaties trouwe lezers heeft weten te boeien.

De oorspronkelijke verhalen werden gepubliceerd door het Walter Lehning Verlag. In de twee bundelingen die door Uitgeverij Arboris en De Boekenhalte worden uitgegeven zijn negen verhalen opgenomen die in 1964 zijn verschenen in de Metropolisreeks. Er zijn toentertijd 20 boekjes uitgegeven met om en om een verhaal over Winnetou en Old 'shatterhand en een verhaal over Kara Ben Nemsi. In deze verhalen werden telkens twee pagina's in kleur gevolgd door twee pagina's met een steunkleur. In deze bundelingen is het laatste verhaal, De geest van Llano Estacado, niet opgenomen, daarmee begon namelijk een geheel nieuw verhaal.

De eerste negen delen van het Winnetou-verhaal beschrijven nauwkeurig de ontmoeting tussen de hoofdfiguren Old 'shatterhand (Karl May) en Winnetou, de zoon van het opperhoofd van de Apachen. Old 'shatterhand maakt hier, tijdens de uitoefening van zijn beroep als landmeter voor de aan te leggen spoorweg, kennis met diverse bijzondere figuren als de trapper 'sam Hawkens en zijn vrienden, maar ook met Rattler, die een cruciale rol in het verhaal speelt. En natuurlijk ontmoet hij Winnetou, die hij diverse malen het leven redt en waarvan hij bloedbroeder wordt. In de tweede bundel zijn de volgende verhalen opgenomen :

- Op het laatste nippertje

- Op het spoor - In de val

- Aan de boom des doods

- De vergelding

Extra informatie:
Karl May, de Verhalen van
Hardback
112 pagina's
Maart 2011
302x228x16 mm
EAN: 9789034303998
Arboris

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen