Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • G,  Bouten,De bende van Nijvel
  • G,  Bouten,De bende van Nijvel
G,  Bouten,De bende van Nijvel
De Bende van Nijvel
Het dossier, het complot, de leden
€ 25.00

Uitverkocht/Niet leverbaar

België in de jaren 1970 en 1980: het land is in de ban van een blinde terreur. Uiterst linkse en extreem rechtse terroristen gaan ongestoord hun gang met de hulp van geheim agenten en met medeweten van politiemensen en hoge militairen. De Bende van Nijvel was de top van de ijsberg. Tijdens de moordende raids van de Bende, vooral op Delhaize-warenhuizen, vielen er 28 doden. Het dossier werd nooit opgehelderd - we zijn nu meer dan twintig jaar na de feiten. Het onderzoek werd een symbool voor alles wat fout loopt bij politie en justitie.

Guy Bouten heeft zich vijfjaar lang vastgebeten in het dossier, dit boek vertelt zijn zoektocht in de Brusselse criminele onderwereld.
Hij ging belangrijke getuigen en betrokkenen opzoeken en legde zo een uitgekiend netwerk bloot waarin leden van de militaire inlichtingendienst SDRA en de Staatsveiligheid een obscure rol speelden en criminelen en extreem rechtse groeperingen manipuleerden.
In Bangkok ontmoet hij Bob Beijer, in Palermo gaat hij op de koffie bij de maffia, in Brussel trekt hij op met de clan-De Staerke. Stap voor stap verzamelt hij de puzzelstukken die hem naar het mogelijke brein van de Bende leiden... Het boek leest als een thriller, de realiteit is bloedstollend.
Wie maakte deel uit van de Bende van Nijvel? Wie dacht het complot uit? Er zijn heel wat aanwijzingen dat rijkswachters en militairen aansluiting vonden bij een internationaal vertakt netwerk actief in het inlichtingenwerk, de drugs- en wapenhandel en covert operations. Wie was de uiteindelijke opdrachtgever?

Guy Bouten was 25 jaar lang VRT-journalist.

Extra informatie:
Paperback, slap kaft
552 pagina's
Oktober 2008
883 gram
228 x 151 x 40 mm
Uitgeverij Van Halewyck

Uitverkocht/Niet leverbaar