Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gunter Hauspie,De Grote van Eyck Atlas
  • Gunter Hauspie,De Grote van Eyck Atlas
Gunter Hauspie,De Grote van Eyck Atlas
De Grote van Eyck Atlas
€ 25.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Jan van Eyck (+/- 1390-1441) is in de vijftiende eeuw een van de grootste vernieuwers die de schlderkunst ooit gekend heeft. Dankzij zijn oog voor detail en enorme technische vaardigheid oogsten zijn schilderijen tot op de dag van vandaag grote bewondering van kunstkenners en -liefhebbers.

De hoge kwaliteit van het werk van Jan van Eyck wordt mede verklaard door zijn openheid naar de wereld. In de bruisende handelsstad Brugge maakt hij kennis met nieuwe ingrediënten en materialen die daar van heinde en ver aangevoerd worden. Hij experimenteert er volop. Zelf reist de meester naard het diepe zuiden en waarschijnlijk naar het Midden-Oosten. Hij doet er als aandachtig toeschouwer menig indruk op en verwerkt die in zijn schilderijen.

In De Grote van Eyck Atlas reis je in het spoor van Jan van Eyck naar de plaatsen die hem gemaakt hebben tot de inspirerende kunstenaar die hij was. Van het kleine Maaseik tot de paleizen van de grote vorsten uit die tijd. Dankzij het vele oude en nieuwe kaartmateriaal en de inspirerende routes wandel je als het ware zelf mee op het levenspad van de meester.
Extra informatie:

Hardback
192 pagina's
December 2020
878 gram
247 x 201 x 22 mm
EAN: 9789401445887
Lannoo

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen