Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Guido van Hengel,Roedel
  Roedel
  Een alternatieve geschiedenis van Joegoslaviƫ
  € 20.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  ‘In de geschiedenis’, schreef Elias Canetti, ‘wordt veel te weinig over dieren gesproken.’ Historicus Guido van Hengel volgt de geursporen en geluiden van het turbulente verleden van Joegoslavië en stuit daar op de Duitse herders van de nazibezetters, de poedels van de dictator Josip Broz Tito, een kudde Italiaanse muilezels en de wolvenmilities tijdens de oorlogen van de jaren negentig.
  In de eenentwintigste eeuw zijn het de talloze straathonden die Van Hengel rondleiden in steden als Sarajevo, Tuzla en Belgrado. Langs stoepen, op pleinen en in parken observeert hij – op kniehoogte – hoe de kapitalistische wildernis de samenlevingen van voormalig Joegoslavië heeft ontwricht.
  Roedel is een boek over het gedeelde lot van dieren en mensen in Europa. Het is tegelijkertijd een studie op straat, en hoe we ons daar vrij en veilig kunnen voelen – op twee voeten, en op vier.

  Guido van Hengel is historicus en schrijver van literaire non-fictie. Hij schreef eerder De dagen van Gavrilo Princip, en De zieners, die op veel lof werden onthaald.

  Over eerder werk:
  ‘Wervelend en fraai geschreven.’ NRC Handelsblad ****
  ‘Een prachtig, verwarrend en soms zelfs actueel panorama.’ De Groene Amsterdammer  Extra informatie:

  Paperback / softback
  248 pagina's
  Maart 2021
  351 gram
  211 x 133 x 22 mm
  EAN: 9789028223066
  Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel