Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Goos Minderman,Waar is de raad van toezicht?
  • Goos Minderman,Waar is de raad van toezicht?
Goos Minderman,Waar is de raad van toezicht?
Waar is de raad van toezicht?
het interne toezicht in Nederlandse non-profitorganisaties
€ 35.00

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Waar is de raad van toezicht als er iets fout gaat? Hoe kan het dat er zoveel incidenten in de non-profitsector zijn? Wat heeft de toezichthouder gedaan? Deze vragen vullen wekelijks de kranten.

In dit boek gaat het om een andere vraag: wat zou de raad van toezicht moeten doen? Waar zou de raad zich op moeten focussen? Anders gezegd: waar zou de raad van toezicht moeten zijn? Hoe past dit relatief nieuwe orgaan in het publieke stelsel in Nederland en welke verantwoordelijkheden kan men wel of niet aan de raad opdragen? En belangrijker: wat kunnen anderen - bestuurders, overheden en gebruikers - aan de raad hebben en wat vergt dat in de samenwerking van alle partijen?

Dit boek is het eerste actuele overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van de raad van toezicht. Het is een verplicht werk voor allen die in raden van commissarissen van woningcorporaties zitten of raden van toezicht in het onderwijs, de zorg of de kinderopvang. Het geeft een helder theoretisch inzicht in een vraagstelling die de komende jaren beantwoord zal moeten worden.

Goos Minderman (1962) is sinds 2007 bijzonder hoogleraar Public Law en public Governance aan de Vrije Universiteit Amsterdam en oprichter/voorzitter van het Zijlstra Center for Public Control and Governance. Hij is tevens bijzonder hoogleraar Good Governance aan de School of Public Leadership van de University of Stellenbosch en boardmember of the Center of Executive Leadership (CELG) van de Rutgers University in Newark (New Jersey, VS).

Extra informatie:

Paperback / softback
Januari 2012
273 gram
240 x 170 x 9 mm
EAN: 9789059317802
Boom bestuurskunde

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen