Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Gert Biesta,Wereldgericht onderwijs
  Wereldgericht onderwijs
  Een visie voor vandaag
  € 25.95
  24 Bij u in huis op: donderdag
  Bestel vóór: 21:00
  Onderwijs is niet alleen bedoeld om leerlingen toe te rusten met de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zich staande te kunnen houden in de wereld. De wereld is ook de plaats waar ons menselijk bestaan zich afspeelt en waar kinderen en jongeren voor de uitdaging staan om hun eigen leven te leiden. Daarom zou onderwijs niet kindgericht, leerstofgericht of toekomstgericht moeten zijn, maar dient het altijd te werken vanuit een wereldgerichte oriëntatie.

  In de zeven hoofdstukken van dit boek laat Gert Biesta zien waarom onderwijs wereldgericht dient te zijn, wat dit betekent voor de onderwijspraktijk, en wat dit vraagt van de leraar. Hij laat zien dat lesgeven ertoe doet, met name om de aandacht van leerlingen te vestigen op de wereld en op wat de wereld van hen vraagt. De school komt daarmee in beeld als de ruimte en tijd die we aan de nieuwe generatie ter beschikking stellen om de wereld, en zichzelf in relatie tot die wereld, te ontmoeten.

  De mate waarin de samenleving die ruimte en tijd nog beschikbaar wil stellen, is een belangrijke indicator van haar democratische kwaliteit.

  Gert Biesta is als hoogleraar werkzaam bij de Moray House School of Education and Sport van de University of Edinburgh en verbonden aan het Centre for Public Education and Pedagogy van de National University of Ireland at Maynooth.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  186 pagina's
  Juli 2022
  362 gram
  215 x 146 x 16 mm
  EAN: 9789490120511
  Uitgeverij Phronese

  24 Bij u in huis op: donderdag
  Bestel vóór: 21:00