Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gerry van der List,Liberale lessen
  • Gerry van der List,Liberale lessen
Gerry van der List,Liberale lessen
Liberale lessen
Macht en onmacht van de VVD
€ 21.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


In 2009 scoorde de VVD dramatisch slecht in de peilingen en leek het einde van de politieke loopbaan van de leider in zicht. Een jaar later mocht deze Mark Rutte zich de eerste liberale premier sinds een eeuw noemen. Gerry van der List beschrijft op basis van vele gesprekken, reportages, archiefonderzoek en persoonlijke impressies de opmerkelijke opmars van de VVD, die zich snel ontwikkelde tot een goed geoliede campagnemachine met een grote bestuurlijke macht.

Uiteraard gaat Liberale lessen ook in op de schaduwzijden van het succes: de talrijke integriteitsproblemen, het verstommen van het interne debat, de verbleking van het liberale profiel door bestuurlijk opportunisme. Zo ontstaat een uiterst levendig beeld van de kracht en zwaktes van de partij die al bijna een decennium de Nederlandse politiek domineert.

Gerry van der List is redacteur van Elsevier Weekblad. Hij werkte bij de Teldersstichting, het wetenschappelijke bureau van de VVD, en promoveerde op een studie over de partij, De macht van het idee.


Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Oktober 2019
325 gram
200 x 125 x 24 mm
EAN: 9789044642902
Prometheus

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen