Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gerrit Valk,Betaald voetbal in Nederland
  • Gerrit Valk,Betaald voetbal in Nederland
Gerrit Valk,Betaald voetbal in Nederland
Betaald voetbal in Nederland
Geschiedenis van een turbulente sport
€ 29.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


De grote schrijver Gerard Reve had niets met voetbal. Zo schreef hij in 1971: ‘Weg met Ajax! Weg met Feijenoord! Ik vind het jammer dat bij een voetbalwedstrijd niet beide partijen kunnen verliezen en dat er zo zelden doden bij vallen.’ Het mag duidelijk zijn dat niet iedereen er zo over denkt. Het betaald voetbal is springlevend en op afstand de populairste sport in Nederland, al kwam het relatief laat op gang en was de invoering ervan zeer omstreden. Eenmaal op stoom, timmerde zowel het clubvoetbal als het Nederlands elftal internationaal fors aan de weg en werd Nederland een van de meest vooraanstaande voetballanden ter wereld.

Door verdere internationalisering en globalisering werd het voor de Nederlandse clubs steeds moeilijker om aangehaakt te blijven bij de Europese top. Gerrit Valk verklaart deze ontwikkelingen uit de maatschappelijke veranderingen die ook hun invloed hadden op voetbal, en laat hierbij niets onbesproken. Zo is er naast de exorbitante salarissen van spelers aandacht voor conflicten, bestuurders, supportersgeweld en matchfixing.

Gerrit Valk (1955) is historicus. Hij schreef diverse boeken, waaronder AZ is de naam! Geschiedenis van het betaald voetbal in Alkmaar. Eerder was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA.



Extra informatie:

Paperback / softback
432 pagina's
Met illustraties
September 2021
787 gram
234 x 155 x 39 mm
EAN: 9789024443857
Boom

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel