Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gerben Stavenga,De creatie van zelfbewuste machines
  • Gerben Stavenga,De creatie van zelfbewuste machines
Gerben Stavenga,De creatie van zelfbewuste machines
De creatie van zelfbewuste machines
De mogelijkheid van kunstmatig zelfbewustzijn in historisch perspectief
€ 19.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenKunnen zelfbewuste machines gecreëerd worden? Zal de stormachtige ontwikkeling van kunstmatige intelligentie uitlopen op de creatie van machines die net als de mens zich van zichzelf bewust kunnen zijn? De beantwoording van die vraag vereist inzicht in het zelfbewustzijn van de mens, in de structuur die daaraan ten grondslag ligt. Met behulp van een relationele systeemtheorie wordt in dit boek deze vraag beantwoord. Daarmee wordt dan ook een antwoord verkregen op wat wel het ‘moeilijke probleem’ van bewustzijn wordt genoemd: “how mind can arise from matter”.
De oude droom om een kunstmatige mens te creëren lijkt zo gerealiseerd te kunnen worden. Dat roept de vraag op wat de betekenis is van deze uitzonderlijke ontwikkeling in het licht van de gehele geschiedenis van mens en wereld. Ook op deze fundamentele vraag wordt in dit boek via strenge analyses een antwoord gevonden.
Gerben J. Stavenga studeerde natuurkunde en filosofie, promoveerde op de studie Science and Liberation, en was tot zijn pensioen als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen.Extra informatie:

Paperback / softback
110 pagina's
September 2021
193 gram
228 x 162 x 13 mm
EAN: 9789463013703
Eburon

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen