Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • George Carhart,Frederick de Wit and the first concise reference atlas
  • George Carhart,Frederick de Wit and the first concise reference atlas
George Carhart,Frederick de Wit and the first concise reference atlas
Frederick de Wit and the first concise reference atlas
Explokart Studies in the History of Cartography 16
€ 139.50
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Dit boek beschrijft het leven en werk van Frederick de Wit (1629-1706), een van de beroemdste handelaren in kaarten, prenten en kunst tijdens de Gouden Eeuw, en zijn bijdrage aan de verspreiding van cartografische kennis.
De Amsterdamse onderneming van Frederick de Wit, genaamd `De Witte Pascaert`, bestond van 1654 tot 1710. De Wit handelde in allerlei soorten gedrukt werk en was een van de meest succesvolle uitgevers van kaarten en prenten in de tweede helft van de zeventiende eeuw.
De beschrijving van De Wits leven en werk wordt gevolgd door een cartobibliografie, die een grondige analyse en een datering van de atlassen en kaarten biedt die onder zijn naam werden uitgegeven.

Dr. George S. Carhart behaalde in 1998 een B.A. in geschiedenis aan de University of Southern Maine in de Verenigde Staten. Na zijn studie werkte hij als assistent-curator bij de Osher Map Library and Smith Center for Cartographic Education in Portland, Maine. In 2006 verliet hij dit instituut om zich meer te kunnen richten op zijn onderzoek, publicaties en lessen op het gebied van cartografische geschiedenis. In 2011 promoveerde hij aan de Universiteit van Passau in Duitsland op Frederick de Wit. Sindsdien heeft hij aan projecten voor verschillende universiteiten gewerkt, waaronder de Technische Unievrsiteit Dresden University en Trinity College Dublin.Taal / Language : English

Extra informatie:
Explokart Studies in the History of Cartography 16
Hardback
592 pagina's
Met illustraties
Maart 2016
3350 gram
323 x 252 x 42 mm
EAN: 9789004299030
BRILL | HES & DE GRAAF

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen