Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • G.E. van Maanen,Ongerechtvaardigde verrijking
  • G.E. van Maanen,Ongerechtvaardigde verrijking
G.E. van Maanen,Ongerechtvaardigde verrijking
Ongerechtvaardigde verrijking
Een handleiding voor raadsheren en studenten
Met gratis stappenplan
Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht 11
€ 21.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

De ondertitel van dit cahier Een handleiding voor raadsheren en studenten, met gratis stappenplan geeft uitdrukking aan de - twee - doelstellingen van dit werk: enerzijds een inleiding in het leerstuk van de ongerechtvaardigde verrijking (vandaar 'voor studenten'), anderzijds een kritische bespreking van het merendeel van de rechtspraak van de Hoge Raad zoals die in de jaren na de invoering van het BW naar aanleiding van art. 6:212 BW is gewezen.

Wanneer mag men een verrijking 'ongerechtvaardigd' noemen? Voor de beantwoording van die vraag moet het wettelijk systeem worden afgetast. Toepassing van art. 6:212 BW veronderstelt dan ook kennis en begrip van alle goederenrechtelijke en verbintenisrechtelijke rechtsfiguren uit het Burgerlijk Wetboek (en daarbuiten). Een juiste toepassing van art. 6:212 BW, hoe simpel de tekst van die bepaling bij eerste aanblik ook oogt, is daarmee één van de meest complexe juridische activiteiten geworden (vandaar dat het cahier besloten wordt met een stappenplan voor de praktische toepassing van dit leerstuk).

De auteur:
G.E. van Maanen is als hoogleraar vermogensrecht verbonden aan de capgroep privaatrecht van de Universtiteit Maastricht. Naast publicaties op het terrein van het moderne vermogensrecht publiceert hij regelmatig - ook bij Ars Aequi Libri - op het gebied van de geschiedenis van het privaatrecht, met name die van de negentiende en twintigste eeuw.

Extra informatie:
Ars aequi cahiers privaatrecht 11
Paperback / softback
55 pagina's
Januari 2001
106 gram
240 x 160 x 4 mm
EAN: 9789069163864
Ars Aequi Libri POD

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen