Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

Franz Kafka,Het vonnis
Vonnis
en andere verhalen
€ 16.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Het literaire oeuvre van de Duits/Tsjechische schrijver Franz Kafka (1883–1934) bestaat voor het overgrote deel uit proza, variërend van romans als Amerika, Der Prozess en Das Schloss tot prozavertellingen van behoorlijke omvang en uiterst korte verhalen. In deze bundel zijn Kafka"s belangrijkste lange en korte verhalen verzameld.

In Het vonnis gaat het om een haat–liefdeconflict tussen een vader en een zoon, waarbij de vader de zoon veroordeelt tot de dood.
De gedaanteverwisseling is het verhaal van een zoon die op een morgen ontdekt dat hij in een afschuwelijke kever is veranderd. Hij ervaart de gedaantewisseling als straf voor zijn slechte relatie met o.a. zijn vader, die hem uiteindelijk doodt door de kever met appels te bekogelen. Het thema van de straf komt eveneens tot uitdrukking in de strafkolonie waarin een misdadiger onderworpen wordt aan een uiterst wreed martelwerktuig.

Naast deze samenhangende prozavertellingen bevat Het vonnis en andere verhalen verder: Een dorpsarts, Op het schellinkje, Voor het gerecht, Elf zoons, Verslag aan een academie en de verhalencyclus Een hongerkunstenaar.

Het nawoord bij deze uitgave werd verzorgd door Kafka–biograaf Herman Verhaar.

Extra informatie:

Paperback / softback
September 2008
218 gram
210 x 135 x 15 mm
EAN: 9789031501113
Boekerij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen