Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Frans van Daele,Schaken met de macht
  • Frans van Daele,Schaken met de macht
Frans van Daele,Schaken met de macht
Schaken met de macht
Achter de schermen van de diplomatie
€ 29.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Hij wordt omschreven als een `doorgewinterde diplomaat`, `onverstoorbare eurofiel` en zelfs als `schaduwkoning`. Hij vertegenwoordigde België in Athene, Rome en Washington, bij de Europese Unie, in de VN-Veiligheidsraad en in de NAVO. Hij adviseerde premier Leterme, Europees president Van Rompuy en koning Filip.

Voor het eerst treedt baron Frans van Daele nu helemaal uit de schaduw. De minister van staat vertelt openhartig over zijn fascinerende leven achter de schermen van de macht. Hij trad op in netelige kwesties, in harde onderhandelingen en tijdens kantelmomenten in onze recente geschiedenis. Als ambassadeur in de VS moest hij bijvoorbeeld de brokken lijmen toen verschillende Amerikaanse toplui plotseling in het vizier kwamen van de Belgische genocidewet. Tijdens de Griekse staatsschuldencrisis navigeerde hij Europa weg van de afgrond. En als rechterhand van de koning drukte hij zijn stempel op de vorming van de regering-Michel.

Aan de hand van diepgaande historische analyses en talrijke anekdotes, opgeluisterd met wijze `nagedachtenissen` en scherpe citaten, biedt Frans van Daele een unieke blik op het schaakbord van de Belgische, Europese en internationale politiek.
Extra informatie:

Hardback
304 pagina's
September 2019
748 gram
248 x 163 x 38 mm
EAN: 9789401458078
Lannoo

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen