Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Francis Fukuyama,Het liberalisme en zijn schaduwzijden
  • Francis Fukuyama,Het liberalisme en zijn schaduwzijden
Francis Fukuyama,Het liberalisme en zijn schaduwzijden
Het liberalisme en zijn schaduwzijden
verdediging van een klassiek ideaal
€ 21.99
Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 13:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenHet klassieke liberalisme verkeert in een staat van crisis. Dat dit systeem, dat is gebaseerd op fundamentele beginselen van gelijkheid en de rechtsstaat en dat de rechten van individuen om hun eigen vormen van geluk na te streven benadrukt, niet altijd zijn eigen idealen waarmaakte, is geen geheim. In het Westen werd aan veel mensen gelijkheid voor de wet ontzegd. Wie meetelde als volwaardig mens met universele rechten werd eeuwenlang betwist, en pas recent is deze omissie gerepareerd.
De principes van het liberalisme zijn de afgelopen decennia door zowel rechts als links tot uitersten gedreven: neoliberalen maakten een cultus van economische vrijheid, terwijl progressieven zich richtten op identiteit boven universaliteit. Het resultaat, stelt Fukuyama, is toenemende polarisatie en een toenemend gevaar voor onze democratie. In dit heldere verslag van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama een essentiële verdediging van een liberalisme voor de eenentwintigste eeuw.Recensie:
Trouw
Seije Slager '

‘Wat er ook op Fukuyama’s argumenten af te dingen valt, hij bezit ontegenzeglijk één unieke kwaliteit: het precies aanvoelen van de tijdsgeest. Fukuyama lezen is je laten meevoeren door de politieke wind die op dat moment waait. (…) elegant geschreven.’

'

Extra informatie:

Hardback
224 pagina's
Juni 2022
392 gram
215 x 144 x 26 mm
EAN: 9789045047027
Atlas Contact

Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 13:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen