Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Flip Buurmeijer,Mannen en hun hobby
  • Flip Buurmeijer,Mannen en hun hobby
Flip Buurmeijer,Mannen en hun hobby
Mannen en hun hobby
€ 19.10
Levertijd: 5 tot 7 werkdagenBoekbeschrijving:
Wie kent ze niet. Mannen die vol aandacht en met plezier hun hobby beoefenen. Deze mannen doen niets liever, de hobby heeft een belangrijke plaats in hun leven en ze vertellen er graag over.
In dit boekje komen mannen, tussen de 55 en 75 jaar, aan het woord. Deze mannen vertellen openhartig over zichzelf en hun hobby. Ze leggen uit hoe hun hobby is ontstaan en wat hen er zo aan blijft boeien. Ook de functie en betekenis van hun hobby, komt aan de orde. Bij een aantal hobby’s is er nadere informatie over de hobby als zodanig.
De lezer wordt uitgenodigd na te denken over zijn eigen hobby en de plaats die deze in het eigen leven heeft. Misschien stimuleert het lezen over de hobby’s van de geportretteerde mannen om een oude hobby op te pakken, een nieuwe hobby te beginnen of om na te denken over het ontbreken van een hobby. Een hobby waarvoor je altijd dacht geen tijd te hebben, maar waar je wel altijd naar hebt verlangd.
Partners van mannen met een hobby kunnen na het lezen van dit boek meer begrip krijgen voor de hobby van hun partner en kunnen hen meer gerichte vragen stellen over hun hobby en wellicht hen daarna beter begrijpen.

Over de auteur
Flip Buurmeijer was werkzaam als psycholoog-psychotherapeut. Als psychotherapeut probeerde hij de stoornissen, klachten en problemen van zijn patiënten te begrijpen en te duiden vanuit de persoonlijkheidsstructuur, de psychodynamische balans en de sociale context.

In zijn vrije tijd geniet hij van zijn hobby’s zoals het maken van wandelingen, fietstochten, kajakken, boksen, basgitaar spelen en reizen.

Na zijn pensionering ging hij zich verdiepen in het verschijnsel hobby en de betekenis daarvan in de leeftijdsfase van de middelbare en oudere man.
Zijn belangstelling voor de functie en betekenis van de hobby speelt hier een grote rol. Hoe is het ontstaan van een hobby vanuit de levensgeschiedenis te begrijpen en wat wordt met het beoefenen van de hobby uitgedrukt? En waarom blijft een bepaalde hobby levenslang zo interessant? En waarom is een hobby zo belangrijk?Extra informatie:

Paperback / softback
84 pagina's
Met illustraties
Mei 2022
146 gram
208 x 140 x 12 mm
EAN: 9789492261915
SaamUitgeverij

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen