Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • F.H. King,Vierduizend jaar kringlooplandbouw
  • F.H. King,Vierduizend jaar kringlooplandbouw
F.H. King,Vierduizend jaar kringlooplandbouw
Vierduizend jaar kringlooplandbouw
verslag van een reis in 1909 door China, Korea en Japan
€ 24.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Dit is de vertaling en bewerking van een honderd jaar oud boek over het meest duurzame landbouwsysteem dat de mensheid ooit heeft gekend. Het is het gedetailleerde ooggetuigeverslag van de grondlegger van de Amerikaanse bodemkunde, professor Franklin Hiram King, die in 1909 tientallen boeren en tuinders in China, Korea en Japan een half jaar lang observeerde. Hij maakte in China kennis met een echte kringlooplandbouw die vierduizend jaar zonder onderbreking in dat land werd toegepast met volledig behoud van de bodemvruchtbaarheid en zonder de natuur iets tekort te doen.

King was ook de visionair, die voorspelde dat binnen honderd jaar de door hem bezochte landen wereldmachten zouden worden en dat zowel fossiele brandstoffen als delfstoffen waarmee kunstmest wordt gemaakt schaars zouden zijn geworden.

Vertaler/ bewerker Sietz Leeflang voegde als extra aan dit boek het `Manifest voor de Kringlooplandbouw` toe, een hedendaagse versie van het manifest, dat King in aansluiting op zijn boek in 1911 had willen uitbrengen en waar hij door zijn dood in dat jaar niet meer aan toe kwam.

Extra informatie:

Paperback / softback
280 pagina's
Met illustraties
November 2011
479 gram
221 x 167 x 18 mm
EAN: 9789059725744
Eburon

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen