Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ernst Arbouw,H.W.R. was hier
  • Ernst Arbouw,H.W.R. was hier
Ernst Arbouw,H.W.R. was hier
H.W.R. was hier
Canada, Nederland, de bevrijding, en de zoektocht naar soldaat Harold Wilbert Roszell
€ 21.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


‘H.W.R. was hier’ is het verhaal van een Canadese soldaat, opgetekend door Ernst Arbouw. In een stukje bos in Eelde, net buiten de stad Groningen, vindt Arbouw een boom met de initialen van een Canadese soldaat erin gekerfd: H.W.R. TORONTO. CANADA. Arbouw raakt gefascineerd en geobsedeerd. Wie was H.W.R.? Met niet meer dan die drie letters gaat hij op zoek en vindt in een geallieerd archief een naam: Harold Wilbert Roszell, 21 jaar oud, gesneuveld bij de bevrijding van Groningen op 16 april 1945.
In ‘H.W.R. was hier’ reist de lezer mee met de adembenemende zoektocht die begint bij de schrijver in de straat en uiteindelijk leidt naar een voordeur in Toronto. Onderweg vertelt Arbouw het verhaal van gewone Canadese soldaten en hun rol bij de bevrijding van Nederland. Waarom meldden ze zich aan en hoe zagen ze Europa en de Nederlanders? Zo komt de oorlog bijna tastbaar dichtbij in deze prachtig geschreven, noodlottige geschiedenis.


Recensie:
NRC
'

‘Zeer mooi voorbeeld van hoe de oorlog wederom een gezicht krijgt: een zeventienjarige jongen die zich, om het avontuur, aanbiedt voor het Canadese leger en duizenden kilometers verderop vier jaar lang helpt steden in Europa te bevrijden.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
280 pagina's
Met illustraties
Maart 2021
404 gram
211 x 135 x 25 mm
EAN: 9789045043470
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel