Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Emily Brontë,Woeste Hoogten
  • Emily Brontë,Woeste Hoogten
Emily Brontë,Woeste Hoogten
Woeste Hoogten
€ 13.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


dwarsligger 549 Emily Brontë Woeste Hoogten (Wuthering Heights)

Als de rijke meneer Earnshaw een vuile en haveloze weesjongen door de straten van Liverpool ziet zwerven, ontfermt hij zich over het kind en neemt het mee naar Woeste Hoogten, zijn huis. Hij noemt de jongen Heathcliff en neemt hem op in zijn gezin, tot groot ongenoegen van zijn zoon Hindley. Hindley haat de indringer, maar tussen Heathcliff en Earnshaws dochter Catherine ontstaat een diepe en onverbrekelijke band. Jaren gaan voorbij en hoewel Heathcliff en Catherine van elkaar houden, kiest Catherine voor een huwelijk met de welgestelde en voorname Edgar Linton. Diep vernederd en vol verbittering wijdt Heathcliff de rest van zijn leven aan het straffen van de Earnshaws en hun onschuldige nageslacht.

Emily Jane Brontë (1818-1848) is dankzij Woeste Hoogten waarschijnlijk de bekendste van de drie Brontë-zussen, hoewel niet degene die het meest publiceerde. Haar enige roman verscheen in 1847, één jaar voor haar dood, en geldt als een van de eerste gothic romans en een van de grootste klassiekers aller tijden.

‘Woeste Hoogten is een van de mooiste romans over wraak en gedoemde passie uit de Angelsaksische literatuur.’ – Pieter Steinz


Formaat: Dwarsligger
Dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht kan je dwarsligger® gemakkelijk altijd en overal lezen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie en in bed.

Extra informatie:

Dwarsligger
September 2018
137 gram
120 x 83 x 18 mm
EAN: 9789049806828
Dwarsligger

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel