Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Emiliano Acosta,Plato lezen
  • Emiliano Acosta,Plato lezen
Emiliano Acosta,Plato lezen
Plato lezen
Liefde, filosofie en democratie in de Apologie van Socrates
€ 25.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenAthene, anno 399 voor Christus: Socrates verschijnt voor het gerecht om zich te verdedigen tegen de aanklacht van godslastering en bederf van de jeugd. Niet enkel het lot van Socrates staat op het spel, maar ook het lot van de democratie in Athene, van Plato en bijgevolg van de hele filosofie. Te veel verantwoordelijkheden voor een gewone sterveling. Te veel druk voor een oud lichaam.

In Plato lezen biedt Emiliano Acosta een interpretatie van Plato’s `Apologie van Socrates` in de politieke context van het toenmalige Athene. In dialoog met de bestaande literatuur bespreekt hij Plato’s filosofische verwerking van de dood van zijn meester en het probleem van Socrates. Aan bod komen de socratische liefde, Plato’s heruitvinding van de filosofie en de tragische toon van zijn herschrijving van het leven van Socrates, de vraag of Socrates al dan niet schuldig is, het populisme van de Atheense democratie en de clash tussen de filosoof en de democratie.
Plato lezen wilt de lezer aanzetten tot de abnormale denkwijze die we filosofie kunnen noemen, en overtuigen van de nood en het nut om terug te keren naar de werken van Plato, deze enigmatische kruising van tragicus en mislukte politicus.


Extra informatie:

Paperback / softback
308 pagina's
Mei 2020
450 gram
217 x 148 x 23 mm
EAN: 9789057189494
VUBPRESS

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen