Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Els Snick,Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
  • Els Snick,Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Els Snick,Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
joseph Roth in Nederland en België
€ 19.90

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Sfeervolle biografie van de auteur van de Radetzkymars en Hotel Savoy

De joods-Oostenrijkse auteur Joseph Roth (1894-1939) was een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Een belangrijk deel van zijn leven bracht hij als emigrant door in België en Nederland, waar hij in cafés en hotels aan zijn romans werkte. Els Snick ontrafelt zijn journalistieke en literaire netwerken in Amsterdam, Brussel en Oostende in die jaren. Ze gaat minutieus op zoek naar de plaatsen en personen die hij heeft gekend en naar sporen daarvan in zijn werk. Voor nieuwe lezers is dit een originele introductie, liefhebbers van zijn werk vinden in deze uitgave een nieuwe invalshoek om zijn werk te herlezen.

Els Snick is literair vertaalster en docente Duits aan de Hogeschool Gent. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. Vorig jaar promoveerde zij op haar proefschrift over Roth.

`Joseph Roth blijft ons, lezers, schrijvers en journalisten, eeuwig onder de huid zitten. Zo moet het dus, dacht ik, toen ik hem voor het eerst leerde kennen.` - Geert Mak

Extra informatie:

Paperback / softback
160 pagina's
Met illustraties
Maart 2013
253 gram
220 x 150 x 10 mm
EAN: 9789059373266
Wereldbibliotheek

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen