Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Elizabeth Kolbert,Onder een witte hemel
  • Elizabeth Kolbert,Onder een witte hemel
Elizabeth Kolbert,Onder een witte hemel
Onder een witte hemel
de natuur van de toekomst
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen‘Onder een witte hemel’ is het nieuwste boek van Elizabeth Kolbert. Met ‘Het zesde uitsterven’ opende Kolbert de ogen van velen voor de desastreuze effecten die we als mensheid hebben op de atmosfeer, de oceanen, de bossen en rivieren van de wereld. Nu stelt ze de vraag of we nog eenmaal de natuur moeten manipuleren, ditmaal om haar te redden.
In haar kenmerkende proza introduceert Kolbert vele innovaties die mogelijkheden bieden om ecorampen af te wenden. We maken kennis met een genetisch gemanipuleerde muis gericht op het uitroeien van invasieve knaagdieren; nepbomen ontworpen om kooldioxide uit de lucht te zuigen; ‘verzwaarde’ wolken bespoten met zeewater om zonnestralen terug te kaatsen en veerkrachtig ‘superkoraal’,dat een warmere oceaan kan overleven.
‘Onder een witte hemel’ overziet de mogelijkheden van geo-engineering, die kansen bieden maar ook weer nieuwe, onvoorziene gevolgen kunnen hebben. Paradoxaal genoeg zijn de steeds krachtigere technologieën van de mens die onze planeet in gevaar hebben gebracht nu misschien wel de enige hoop op redding.


Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Met illustraties
April 2021
335 gram
210 x 135 x 19 mm
EAN: 9789045037998
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen