Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • E.H. Brongers,Opmars naar Rotterdam 1 De Luchtlanding
  • E.H. Brongers,Opmars naar Rotterdam 1 De Luchtlanding
E.H. Brongers,Opmars naar Rotterdam 1 De Luchtlanding
Opmars naar Rotterdam
Deel 1: De  luchtlanding
€ 21.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

De trilogie Opmars naar Rotterdam beschrijft een operatie, waarbij voor het eerst in de geschiedenis tanks, parachutisten en luchtstrijdkrachten in één snelle en massale aanvalsactie werden ingezet. Ze vormde het zwaartepunt bij de aanval op Nederland in mei 1940 en hing nauw samen met het door de Duitsers gelijktijdig uitgevoerde offensief tegen Frankrijk. In vele opzichten lijkt de geallieerde doorbraakpoging naar Arnhem in 1944, op een kopie van deze opzienbarende Duitse aanval in 1940.

In beide gevallen werden ver achter de verdedigers luchtlandingstroepen neergelaten om een reeks belangrijke bruggen te veroveren en vast te houden, tot snel oprukkende pantsereenheden hen hadden bereikt. In beide gevallen was het de bedoeling om in de kortst mogelijke tijd een beslissing te forceren. In 1944 liep dat mis door het Britse echec bij de verst verwijderde brug, die te Arnhem. In 1940 vreesden de Duitsers een mislukking van hun schema toen Rotterdam een brug te ver dreigde te worden.. Een tegenslag, die zij door het beruchte bombardement op de havenstad meenden te moeten voorkomen.

In de eerste drie oorlogsdagen waren Noord-Brabant en het gebied tussen Rotterdam en Moerdijk nog gescheiden strijdtonelen.

Aan de hand van vele Nederlandse en Duitse ooggetuigen wordt in Deel 1 de overval in het gebied van Rotterdam tot Moerdijk beschreven met de daarop volgende strijd, tot het moment dat de eerste Duitsers de Moerdijkbruggen bereikten.

Extra informatie:

Paperback / softback
318 pagina's
Met illustraties
Oktober 2004
443 gram
216 x 135 x 29 mm
EAN: 9789059112490
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen