Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • E.H. Brongers,De slag om de residentie
  • E.H. Brongers,De slag om de residentie
E.H. Brongers,De slag om de residentie
De slag om de residentie
€ 26.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Ten aanzien van de geschiedschrijving over de oorlogshandelingen in Nederland tijdens de Duitse inval in mei 1940 is luitenant-kolonel b.d. E.H. Brongers een begrip. Tijdens zijn diensttijd en als docent strategie en militaire geschiedenis op de Koninklijke Militaire Academie publiceerde hij 14 toonaangevende boeken over deze gebeurtenissen.

Deze 8e druk van De Slag om de Residentie is een geheel herziene, geactualiseerde en van nieuw fotomateriaal voorziene uitgave over de eerste grote luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. Een operatie die plaatsvond rond Den Haag op 10 mei 1940, met de bedoeling koningin, opperbevel en regering gevangen te nemen en daarmee de Nederlandse weerstand in één klap te breken.

Het werd een mislukking en de enige nederlaag van betekenis die de Duitsers tijdens hun 'Blitzkrieg' in West-Europa leden. Hitlers enthousiasme voor luchtlandingen werd sterk bekoeld, plannen voor een invasie in Engeland, Malta en Gibraltar moesten opnieuw worden bezien. Nog groter dan de zware verliezen aan kostbare parachutisten en luchtlandingstroepen waren de gaten die in de Duitse militaire luchttransportvloot werden geslagen.

Deze slag kwam men volgens gezaghebbende Duitse bronnen niet of nauwelijks meer te boven. Vooral in Angelsaksische militaire kringen is verwondering uitgesproken over de geringe voorlichting die van Nederlandse zijde is gegeven over deze opzienbarende resultaten.

Extra informatie:

Paperback / softback
320 pagina's
Met illustraties
November 2003
567 gram
236 x 156 x 30 mm
EAN: 9789059111387
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen