Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

E. Broekaert,Handboek bijzondere orthopedagogiek
Eric Broekaert & Geert Van Hove (Red.)
Handboek bijzondere orthopedagogiek (Kop-serie, nr. 7)
€ 47.30

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Dit boek geeft een overzicht van de domeinen van de vier 'traditionele' groepen van personen met een handicap (een verstandelijke, fysieke, visuele of auditieve handicap), en daarnaast ook nog van personen met gedragsstoornissen, personen met een autisme spectrumstoornis, personen die middelen misbruiken, personen met ernstig meervoudige beperkingen en personen met een dubbele diagnose. Telkens komen nagenoeg dezelfde onderwerpen terug: eerst historiek, etiologie, terminologie, indeling en psychologische aspecten, daarna de orthopedagogische- agogische theorie en praktijk.

Door de verschillende vormen van handicap die mensen kunnen hebben bijeen te brengen, biedt die boek een totaalbeeld voor iedereen die een inzicht wil verwerven in de bijzondere behoeften van die mensen en de aangewezen ondersteuning. Voor studenten uit diverse opleidingen is het een aangewezen basisstudieboek. Het is ook zeer geschikt voor wie reeds in de praktijk staat, als referentiekader voor zijn eigen handelen.


Over de auteur(s):
Het handboek is een werkstuk van de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent waar aan de redacteurs (prof. dr. Eric Broeckaert, prof. dr. Geert Van Hove, prof. dr. Stijn Vandevelde, dr. Veerle Soyez en dr. Wouter Vanderplasschen) verbonden zijn. Deze elfde uitgave kwam mede tot stand in samenwerking met het departement Sociaal-Agogisch Werk van de Hogeschool Gent.

Extra informatie:

Paperback / softback
Mei 2011
965 gram
238 x 170 x 35 mm
EAN: 9789044126662
Garant

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen