Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Disa Jironet,Misdaad en mededogen
  • Disa Jironet,Misdaad en mededogen
Disa Jironet,Misdaad en mededogen
Misdaad en mededogen
Op zoek naar de mens in het Nederlands strafrecht
€ 21.99
Bij u in huis op: dinsdag


Misdaad en mededogen van officier van justitie Disa Jironet is een zeer urgent en persoonlijk boek over mededogen in het Nederlandse strafrecht.

Al vanaf het begin van haar carrière gaat het Disa Jironet, officier van justitie in Amsterdam, om de menselijke verhalen in de complexe juridische werkelijkheid waarin zij werkt. Voor dit boek sprak ze met daders en slachtoffers, rechters, advocaten en andere officieren van justitie, maar bovenal vertelt ze in Misdaad en mededogen over haar eigen ervaringen. Ze laat zien hoe zij als officier namens de samenleving in elke strafzaak op zoek gaat naar de kern en hoe ze daarbij open blijft staan voor zowel het leed van het slachtoffer als dat van de dader en de maatschappij.

Jironet verweeft haar verhaal met inzichten uit de filosofie, neurowetenschappen en sociale psychologie. Zo schetst ze een kritisch maar hoopvol beeld van het strafrecht als een middel om maatschappelijke conflicten te beslechten.

Misdaad en mededogen is een prachtig persoonlijk boek over de plek van de mens binnen het Nederlandse strafrecht. Jironet maakt glashelder duidelijk dat het huidige strafrecht meer gebaat is bij menselijkheid en mededogen dan bij controle en strenge sancties.

`Lees dit boek. Disa Jironet onderzoekt op meeslepende en doorvoelde wijze hoe je de mens centraal houdt in een systeem dat kraakt in z`n voegen.` – Beatrice de Graaf
Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
September 2020
373 gram
215 x 136 x 24 mm
EAN: 9789026349003
Ambo|Anthos

Bij u in huis op: dinsdag