Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Dina Nayeri,De ondankbare vluchteling
  • Dina Nayeri,De ondankbare vluchteling
Dina Nayeri,De ondankbare vluchteling
De ondankbare vluchteling
€ 22.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Wat betekent het werkelijk om een vluchteling te zijn? Om het leven dat je ooit had te moeten verzoenen met het leven dat je inmiddels leidt in je nieuwe land? Er zijn wereldwijd 25 miljoen vluchtelingen, maar toch kunnen de meeste mensen zich moeilijk iets voorstellen bij wat zij meemaken.

Dina Nayeri vluchtte als meisje met haar familie uit Iran en kreeg politiek asiel in de VS. Ze vertelt aan de hand van haar eigen leven, maar ook dat van anderen, waar vluchtelingen allemaal mee te maken krijgen: de vlucht, de kampen, de asielprocedure en de aanpassingen op elk vlak. En vooral: hoe het leven in het nieuwe land is na een gewonnen asielprocedure. Daarnaast betoogt ze dat het contraproductief is om steeds te benadrukken dat vluchtelingen vooral dankbaar moeten zijn dat een land ze een plekje heeft willen bieden.

De ondankbare vluchteling toont het debat vanuit het perspectief van de vluchteling en laat zien hoe het echt is om ongewild je huis te moeten verlaten, en honderden kilometers te moeten reizen in de hoop op een nieuwe start.


Extra informatie:

Paperback / softback
400 pagina's
September 2019
513 gram
216 x 136 x 33 mm
EAN: 9789021406077
Volt

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen