Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Diederik Assenede,Floris en Fleur
  • Diederik Assenede,Floris en Fleur
Diederik Assenede,Floris en Fleur
Floris en Fleur
het beroemde liefdesverhaal van Diederik van Assenede
€ 14.50

24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


`Floris ende Blancefloer` is een prachtig liefdesverhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Het werd in de 13de eeuw uit het Frans vertaald en bewerkt door Diederik van Assenede. Bij ons verschijnt nu een bewerking in eenvoudig, hedendaags Nederlands, onder de titel `Floris en Fleur`. De bewerking gebeurde door Marian Hoefnagel.
Het verhaal begint in Spanje, in het paleis van de koning. Floris is een knappe, donkere moslimprins. Fleur is een mooi, blond meisje van gewone afkomst en katholiek opgevoed. Als kind groeien zij samen op. Op een dag worden ze verliefd op elkaar. En dat is niet naar de zin van de koning, de vader van Floris. Die beraamt een plan om Floris en Fleur uit elkaar te halen. Dit verhaal over een onmogelijke liefde tussen verschillende culturen, religies en sociale afkomst is universeel en van alle tijden.

Floris en Fleur verschijnt in onze serie `Beroemde Liefdesverhalen` en kost 14,50. In deze reeks verschenen eerder al bewerkingen van `Romeo en Julia` en van `Tristan en Isolde`.

Extra informatie:
Beroemde liefdesverhalen 3
Hardback
88 pagina's
Met illustraties
December 2012
209 gram
198 x 127 x 15 mm
EAN: 9789086961566
Eenvoudig Communiceren B.V.

24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00