Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Desmond Morris,Poses
  Poses
  De betekenis van lichaamstaal in kunst
  € 34.99
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Desmond Morris duikt diep in de betekenis achter gebaren en houdingen. Schilderijen en kunstwerken worden bekeken op een manier die je nog nooit hebt gezien. Wanneer een kunstenaar iemand portretteert zal hij of zij een houding moeten kiezen. Wordt het een portret ten voeten uit, staand of zittend? Met een lach op het gezicht of niet? En waar moet hij of zij de handen laten?


  In Poses verkent de beroemde antropoloog en kunstenaar Desmond Morris aan de hand van talloze kunstwerken hoe we kunst kunnen begrijpen door te kijken naar de lichaamstaal van de geportretteerden. De gebaren die worden afgebeeld, weerspiegelen de zeden van een bepaalde periode, de gebruiken van een bepaalde cultuur of een modestijl die in zwang was.


  Morris selecteert bekende gebaren, zoals de handdruk, de gebalde vuist, de uitgestoken tong of de lange neus, maar ook raadselachtige gebaren en laat zien wat ze betekenen. Is het een groet, een bedreiging, een belediging of een liefkozing? Als een detective gaat hij op zoek naar de wortels van deze gebaren.
  Extra informatie:

  Hardback
  320 pagina's
  Met illustraties
  September 2020
  1054 gram
  250 x 176 x 36 mm
  EAN: 9789029094054
  J.M. Meulenhoff

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen