Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Derk Boswijk,Waarom ik vertrok
  Waarom ik vertrok
  Historische roman
  € 19.95
  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


  December 1913. Veehandelaar P.V. uit Ter Aar is zonder dat iemand daarvan wist naar Amerika vertrokken, zonder orde op zaken te stellen en achterlatende vrouw en 9 kinderen. Menig landbouwer in de gemeente is hiervan de dupe.

  Met dit korte krantenartikel begint het ongekende waargebeurde verhaal van de jonge boerenknecht Cornelis Treur die huis en haard verlaat om zijn gevluchte schoonfamilie te volgen naar het voor hem nog onbekende Amerika.
  De auteur heeft bij het schrijven van deze historische roman de brieven die Cornelis naar huis stuurde gebruikt als leidraad. Verder heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar deze bijzondere geschiedenis. Van de verschillen tussen Amerika en Nederland, de massa-emigratie en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog tot het dagelijks leven, de drooglegging en de Spaanse Griep.

  Derk Boswijk (1989) is in het dagelijks leven ondernemer, reservist bij de Koninklijke Landmacht en Statenlid voor het CDA in de Provincie Utrecht. In dit boek beschrijft hij zijn bijzondere familiegeschiedenis.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  242 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2021
  417 gram
  235 x 155 x 22 mm
  EAN: 9789402195675
  Brave New Books

  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen